Nyheter

Hvilken programvare er best?

Det finnes mange programvarer der ute som hjelper deg med å utføre oppgaver, enten det er skriving av artikler, illustrasjon eller redigering. Men hvilken er best for deg? I denne artikkelen vil vi se nærmere på de ulike alternativene og sammenligne dem slik at du kan avgjøre hvilken programvare som passer best til ditt behov.

Hva er programvare?

Programvare er et verktøy som brukes til å utføre oppgaver på en datamaskin. De fleste dataprogrammer er designet for å hjelpe brukerne med å løse et problem eller fullføre en oppgave. Alt fra bingo til Facebook.

De ulike typene programvarer

Programvarer kan deles inn i to hovedkategorier: operativsystemer og programmer. Operativsystemer er programvarer som styrer datamaskiner, mens programmer utfører spesifikke oppgaver. De fleste datamaskiner kjører et operativsystem som Windows eller macOS, mens de fleste mobiltelefoner kjører et operativsystem som iOS eller Android.

Programmer kan igjen deles inn i to hovedkategorier: systemprogrammer og brukerprogrammer. Systemprogrammer er programvare som utfører viktige funksjoner i et datasystem, for eksempel å starte datamaskinen eller gi brukerne tilgang til filene sine. Brukerprogrammer er programvare som utfører oppgaver for brukerne, for eksempel nettlesere, tekstbehandlere og spill.

Fordeler og ulemper med programvarer

Når det gjelder programvare, er det viktig å vurdere fordeler og ulemper. Hvilken programvare som er best, avhenger av hva slags funksjonalitet du trenger. Her er noen grunner til å bruke et bestemt program:

For eksempel, hvis du trenger mer brukervennlighet, kan et program som Microsoft Word være det beste valget. På den annen side, hvis du trenger mer avansert funksjonalitet, kan et program som Adobe Photoshop være bedre egnet. I tillegg bør du vurdere om du trenger gratis programvare eller om du er villig til å betale for en premium-versjon.

Hvilken programvare passer best for deg?

De fleste bedrifter i dag bruker Microsoft Office pakken til sine dokumentbehandlingsbehov. Pakken inneholder Word, Excel, PowerPoint og andre nyttige verktøy. De fleste av disse programmene har blitt kjent for å være enkle å bruke, og mange brukere er kjent med dem allerede. Imidlertid kan det være at et annet sett med programvarer er bedre egnet for din bedrift. I denne artikkelen har vi se på noen alternativer som finnes for deg, slik at du kan bestemme hvilket sett med programvarer som passer best for ditt firma.

Sammendrag

Når det gjelder programvarer, er det ingen enkel fasit. Dette avhenger helt av hva slags type programvare du leter etter, og hvilke behov du har. For å finne ut hvilken programvare som er best for deg, anbefaler vi at du undersøker markedet nøye, og sammenligner de ulike alternativene. Husk også å ta hensyn til brukervennligheten – ikke alle programvarer er like intuitivt oppbygget. Til slutt bør du lese anmeldelser fra andre brukere, for å få et så objektivt bilde som mulig.

Hvordan AI kommer til å endre framtiden

Hva er AI?

Artificial intelligence er et felt som handler om å lage datamaskiner som kan utføre oppgaver som normalt krever menneskelig intelligens, for eksempel gjenkjenne mønstre, lære og ta beslutninger. AI-teknologi har blitt brukt i mange år for å løse problemer som er for komplekse for vanlige datamaskiner, og det er ventet at framtidige AI-systemer vil være i stand til å løse enda mer komplekse oppgaver.

Hvordan brukes AI i dag?

I dag brukes kunstig intelligens til å forbedre effektiviteten i en rekke forskjellige bransjer. Innenfor handel og økonomi er AI i ferd med å bli den normen, og mange store selskaper har allerede tatt i bruk teknologien på et eller annet nivå. I tillegg er det mange andre områder hvor AI kan gjøre en forskjell, som for eksempel: 

  • Helsevesen: AI-powered chatbots kan hjelpe pasienter med å få riktig behandling, og redusert ventetid ved sykehus.
  • Utdanning og politikk: Virtual learning assistants kan gi personlig tilpasset undervisning til hver student, noe som igjen kan føre til bedre resultater. AI kan også hjelpe under valg hvor det kan hjelpe deg med å finne den beste kandidaten.
  • Transport: Selvkjørende biler og fly er allerede under utvikling, og det er sannsynlig at vi snart vil se disse på veiene og i luften.
  • Mat og landbruk: Robotics kan brukes til å dyrke mat på en mer effektiv måte, noe som igjen kan føre til at mat blir billigere og mer tilgjengelig for alle.

Hvordan kan AI forbedre framtiden?

I fremtiden kan kunstig intelligens (AI) hjelpe oss med å løse mange av verdens utfordringer, fra å bekjempe sykdom til å forbedre trafikken. Her er noen måter AI kan forbedre framtiden:

1. Bekjempelse av sykdom

Sykdomsbekjempelse er et viktig område for AI-forskning. Ved å bruke kunstig intelligens til å analysere store mengder medisinsk data, kan forskere oppdage nye mønstre og sammenhenger som kan hjelpe oss med å behandle sykdommer på en mer effektiv måte. For eksempel har AI-algoritmer allerede vist seg å være nyttige i diagnostisering av brystkreft.

2. Forbedring av trafikken

Trafikkforurensning og -ulykker er et stort problem i mange byer over hele verden. AI-teknologi kan hjelpe oss med å redusere trafikkproblemer ved å forutsi trafikkflyten og hjelpe sjåfører med å unngå ulykker.

3. Bekjempelse av kriminalitet

Kriminalitet er et alvorlig problem i mange samfunn. AI-teknologi kan brukes til å overvåke offentlige områder for mistenkelig aktivitet, noe som kan bidra til å forhindre kriminalitet før den skjer.

4. Forbedring av utdanning

 AI-teknologi kan brukes til å lage personlige læringsprogrammer som er tilpasset den enkelte studentens behov og ferdigheter. Dette kan hjelpe elevene med å tilegne seg stoffet på en mer effektiv måte og øke deres generelle læringsevne.

Hvilken teknologi har vi i 2030?

Vi har nådd et punkt der vi begynner å se de første tegnene på hvordan kunstig intelligens (AI) kan erstatte mennesker i en rekke yrker. I denne artikkelen tar vi et dyptdykk i hvordan AI og annen teknologi kan endre livene våre- både for det bedre og for det verre.

Innledning

I 2030 vil vi ha teknologi som er mindre uvhengig av fossil energi, mer miljøvennlig og som kan gjenbrukes. Teknologiene vi bruker i dag kommer til å bli utdatert, og nye teknologier vil dukke opp. Det er også mulig at økonomi vil bli mer digitalisert, hvor vi kan se at krypto blir mer populært, samt at aktører begynner å godta betalinger med digital kurs.

Hva er teknologi?

Teknologi er verktøy, metoder eller prosesser som brukes til å lage nye eller forbedrede produkter. Teknologi kan også være de ferdighetene eller kunnskapene som er nødvendige for å oppnå et gitt resultat.

I dagens samfunn er teknologi en viktig del av hverdagen vår. Vi bruker teknologi i det vi driver med på jobben, i fritiden og i hjemmet. Teknologien har utviklet seg mye de siste tiårene, og denne utviklingen vil fortsette i tiden som kommer. I 2030 vil vi ha mer avansert teknologi enn det vi har i dag, men det er vanskelig å si nøyaktig hvilke teknologier disse vil være.

Fremtidens teknologi

I 2030 vil vi ha teknologi som er mer brukervennlig, effektiv og miljøvennlig. Vi kommer til å se flere smarte hjem, biler og byer, og teknologien vil bli mer integrert i våre liv. Dette betyr ikke at alt blir helt automatisert, men det blir enklere å bruke teknologien på en måte som gjør livet lettere for oss.

Teknologi i 2030

I 2030 har vi teknologi som kan gjøre det umulige mulig. Vi har utviklet nye materialer og teknologier som gjør at vi kan bygge mer futuristiske og funksjonelle bygninger, fly, biler og andre transportmidler. Vi har også utviklet bedre batterier og lagringssystemer, noe som gjør at vi kan bruke mer fornybar energi.

Dessuten har vi teknologi som er mye mer effektiv enn den som finnes i dag. For eksempel er våre datamaskiner langt raskere, og vi har utviklet nye kommunikasjonssystemer som gjør det mulig for folk å komme i kontakt med hverandre over hele verden på et øyeblikk.

Vi har også nye medicinske behandlinger og teknologier som gjør det mulig for mennesker å leve lenger og sunnere liv. For eksempel kan vi nå behandle mange sykdommer tidligere enn før, noe som betyr at færre mennesker dør av disse sykdommene.

Det du bør vite om blockchain som nybegynner

Blockchain er en av de viktigste nyvinningene innenfor informasjonssikkerhet. Her vil du få innsikt i og lære om hva blockchain er, hvordan det fungerer, samt hvem som bruker det.

Hva er blockchain?

Blockchain er en distribuert database som lagrer informasjon om alle transaksjoner som har funnet sted i et nettverk. Dataene er strukturert i blokker, og hver blokk inneholder en referanse til den forrige blokken i kjeden, noe som gjør det umulig å endre dataene i ettertid. Blockchain-teknologi ble opprinnelig utviklet for Bitcoin-nettverket, men har siden blitt brukt til å bygge mange andre typer nettverk.

Hvordan kan du bruke blockchain til din fordel?

I blockchain-verdenen er det to hovedmåter å tjene penger på – enten ved å investere i en krypto eller ved å drive en cryptocurrency-lommebok. For å investere i krypto, trenger du ikke nødvendigvis å forstå hvordan blockchain fungerer. Dette er fordi du kun trenger å investere i en valuta som har potensial til å stige i verdi over tid. Hvis du tror at en bestemt kryptocurrency har et godt vekstpotensial, kan du kjøpe den og sitte på den til den stiger i verdi. Når den gjør det, kan du selge den og tjene penger.

Det finnes mange alternativer til blockchain, men hva er de beste?

Det finnes mange alternative plattformer å bygge blockchain-løsninger på, men ikke alle er like gode. Noen av de beste alternativene til blockchain inkluderer: ethereum og hyperledger fabric. Ethereum er en open source-plattform som gir utviklere muligheten til å bygge og deployere smarte kontrakter og decentraliserte applikasjoner. Plattformen har en rekke fordeler, inkludert støtte for et bredt spekter av programmeringsspråk og en robust infrastruktur.

Hyperledger Fabric er et open source-prosjekt fra Linux Foundation som brukes til å bygge enterprise-grade blockchain-løsninger. Plattformen har en rekke fordeler, inkludert fleksibilitet, skalérbarhet og sikkerhet. Den støtter også et bredt spekter av bruksområder, fra handel til finans.

Topp 5 teknologier brukt av casinoer på nett

Casinoer på nett har blitt en av de mest populære plattformene for spill på nett og det er en aktivitet som benyttes av mennesker over hele verden. Med nye, spennende og pålitelige teknologier har leverandørene for nettcasinoer klart å hjelpe tilhengere og spillere til å nyte en opplevelse uten like.

Teknologien har virkelig forvandlet måten du spiller på. Alt fra måten du betaler på til den typen spill du kan velge mellom å spille. Nettcasinoer gjør det enkelt for deg å nyte en skreddersydd spillopplevelse med ekte penger takket være disse ekstremt gode og avanserte teknologier.

Programvarer for spill

Nettcasinoer bruker spilleprogramvare for å gi deg en spennende, tilfredsstillende og givende opplevelse. For tiden er det forskjellige programvareleverandører på markedet som står for mange av de største spille, for eksempel Net Entertainment, Playtech, Real Time Gaming og Microgaming. Denne programvaren gjør at spillene du spiller på ditt norske casino fungerer så godt som overhodet mulig.

Spilleprogramvaren gjør også en rekke spill estetisk flotte. Dette er for å tiltrekke og opprettholde oppmerksomheten din mens du spiller forskjellige spill. De skaper også et vennlig, underholdende, trygt og morsomt miljø for spilling. For hvert år som går, utvikles teknologier som gjør plattformen enda bedre.

Virtual Reality og Augmented Reality

For nettcasinoer har virtual reality og augmented reality teknologien forvandlet bransjen til noe helt unikt. For tiden er VR- og AR-teknologi mye brukt ettersom verden sakte tilpasser seg den nye normalen for å gjøre livene til spillere livlige. Nettcasinoer omfavner også bruken av sofistikert VR/AR-programvare for å sikre at bilder, grafikk og annet spilletilbehør gir en fantastisk spillopplevelse selv om vi befinner oss i den virkelige verden.

Mobilspillteknologi

Mobilspillteknologi er en stadig fremmende trend som har fortsatt å transformere en spillers opplevelsen for deg som spiller på online casino. Mobile enheter og mobilapper tilbyr spillere et praktisk og unikt spillmiljø. Som sådan kan du spille forskjellige spill uansett hvor du er, så lenge du har tilgang til internett.

Dessuten har du friheten til å velge den nettbaserte spillplattformen som er kompatibel med enheten din for høyere nivåer av tilfredshet. Dette lar deg spille de beste spillene, utforske bonusalternativer og andre spennende belønninger.

For å sikre en spillers anonymitet, har nettcasino-leverandører også utforsket bruken av Telegram-appen. Dette er ideelt for spillere som foretrekker å holde identiteten sin privat på nettplattformer. Det fine med Telegram er at det kan brukes effektivt på en smart enhet, på tvers av et foretrukket nettcasino og tilbyr den beste opplevelsen når du spiller blackjack, poker, online spilleautomater og rulett blant andre spennende spill. Med andre ord er det mulig det blir enda enklere å være anonym, samtidig som spilleopplevelsen forblir.

Blockchain teknologi

Nettcasinoer har tatt i bruk blockchain teknologi for å skape det beste og sikreste miljøet for trygge transaksjoner. Tidligere ville mange spillere snublet over spillplattformer som kune være ute etter å stjele kortinformasjon eller annen sensitiv informasjon du gjerne ikke ønsker at skal komme på avvei. For tiden muliggjør blockchain teknologien bruk av kryptovalutaer mulig for å tilrettelegge for de mest sikre transaksjonene.

Med teknologi kan du bruke ETH, LTC og BTC kryptovalutaer til å ta ut eller sette inn penger på din konto. En av de mest omfattende kryptovalutaløsningene som har blitt bredt omfavnet i Frankrike, Spania, Storbritannia, Israel og USA er Bitcoin. Det er akseptabelt, transparent og en ærlig måte for spillere å holde styr på sine økonomiske transaksjoner.

Med denne formen for sikkerhet så er det mange som rett og slett synes at casinoer på nett er bedre enn noen gang før. Dette er selvfølgelig smak og behag, men det er ingen tvil om at sikkerheten har blitt betydelig bedre.

Teknologi for live casino

Live dealer eller live casino teknologi gir en oppslukende og realistisk opplevelse for online spillere. Ganske enkelt og greit så spiller du casinospill sammen med andre spillere, samt en ekte dealer. Denne teknologien har blitt forbedret av Twitch, og med flere kjendiser som omfavner online casinospilling, har spillere mye mer å glede seg over med denne flotte teknologien som gjør live casino mulig!

Denne teknoloigen gjør også at det er mange nye spillere som tiltrekkes nye casinoer på nett. Det er mange som ikke har testet ut å spille casinospill på nett som nå tester det ut fordi de ønsker å oppleve denne autentiske opplevelsen. For det å spille spill på et live casino er nesten som å sitte i et casino i Las Vegas eller på Malta. Du trenger altså ikke reise lenger enn til din egen stue.

Kloke råd som alle starterne med casino og spill bør følge

Casino er fortsatt et populært sosialt spill som ikke handler om høyere innsatser, men kun om å vinne. En del mennesker begynner å spille casino fordi de hører at det er et sosialt spill. Noen har også en idé om at det kun handler om å vinne, men mange blir likevel skuffet når de oppdager at det ikke alltid er tilfelle. Det er viktig å huske på at casino spill ofte innebærer høye innsatser, og at man kan tape mye penger hvis man ikke er forsiktig.

Hva er gambling?

Gambling er en aktivitet som innebærer å spille spill om penger eller andre verdifulle gjenstander. Gambling kan være en morsom og spennende aktivitet, men det er viktig å huske at det alltid er en risiko involvert. Sjansen for å tape penger eller andre verdifulle gjenstander er alltid tilstede når du gambler. Vi anbefaler å lese deg opp på norske casinoer før du går i gang.

Det finnes mange forskjellige typer gambling, inkludert online gambling, sports betting og lotterispill. Gambling kan også involvere mer sosiale aktiviteter som kasinospill eller poker. Uansett hvilken type gambling du foretar deg, bør du alltid sørge for å sette opp et budsjett slik at du ikke bruker mer penger enn du har råd til å tape.

Gambling kan være en morsom og spennende aktivitet, men det er også viktig å huske at det er et sjansespill. Det betyr at du kan tape så vel som vinne penger, og derfor bør du alltid sette deg et budsjett før du begynner å gamble. Det er også viktig å kun gamble med penger du har råd til å miste. Husk at gambling ikke bare handler om flaks, men også om strategi. Hvis du lærer deg de forskjellige strategiene for de ulike spillene, kan dette hjelpe deg å øke dine vinnersjanser. Vi anbefaler å teste ut denne nettsiden før du går i gang: https://casinokortspill.net/

Endelig bør du alltid være klar over at casinoer og andre gambling-steder er designet for å tjene penger. De fleste casinoer har en house edge, noe som betyr at de alltid vil ha en statistisk fordel over spillerne.

Hva bør jeg tenke på ved gambling?

Når det kommer til gambling, er det viktig å sette seg en grense for hvor mye penger du er villig til å bruke. Du bør også vite når du skal stoppe – både når det gjelder tid og penger. Det er enkelt å bli hekta på gambling, særlig hvis du vinner mye penger. Men husk at casinoer og andre spilltilbydere er i dette for å tjene penger, og at sjansen alltid er større for at du vil tape penger enn å vinne dem.

Spill bare for pengene du har råd til å tape, og ikke ta opp lån eller bruk kredittkort for å gamble. Dette kan føre til store finansielle problemer hvis du mister mer enn du hadde planlagt. Ta pauser fra gamblingen, både korte og lengre. Gamblingen bør ikke være noe som tar over livet ditt, men heller et fritidsaktivitet.

Viktig å huske på ved gambling

Når det kommer til gambling, er det viktig å vite når man skal stoppe. Det er enkelt å bli hekta, og før du vet ordet av det har du tape mye mer penger enn du hadde planlagt. For å unngå dette, bør du alltid sette deg et maksbeløp for hvor mye penger du vil bruke på gambling før du begynner, og hold deg til det. Det er også lurt å ha et mål for hvor mye penger du ønsker å vinne, slik at du kan slappe av og nyte turen selv om du ikke vinner den store gevinsten.

Strategier for å vinne i casino

Casino- og spillbransjen er svært konkurransedyktig, og det er viktig å ha en strategi for å vinne. Her er noen tips som alle nybegynnere bør følge. Først, finn et godt casino. Dette er den viktigste faktoren for å sikre at du har muligheten til å vinne penger. Velg et anerkjent casino med gode bonuser og en rettferdig spillpolitikk. Etter det bør du lære hvordan du spiller de ulike spillene. Du kan ikke vinne hvis du ikke vet hvordan spillet fungerer, så ta deg tid til å lære reglene før du setter inn penger.

Hold deg til budsjettet ditt. Casinoer er designet for å lure deg til å bruke mer penger enn du hadde planlagt, så hold deg alltid til det beløpet du har råd til å tape. Spill smarte spill. Noen spill er mer favorisert av huset enn andre, så velg de spillene som gir deg best.  Ha realistiske forventninger – vet hvor mye tid og penger du vil bruke på spillingen før du begynner.

Vikinglotto – Et programvare uten like

Vikinglotto har vært et spill mange nordmenn har blitt glad i. Det er da kanskje ikke rart å høre da at det er flest nordmenn som spiller Vikinglotto. Hvis du ikke visste det fra før av, så er Norge ikke det eneste landet som har vikinglotto, men det er faktisk 10 land total som spiller om å vinne førstepremien av dette jevne spillet som for det meste handler om flaks.

I juli 2022 så passerte vikinglotto premien over 1 milliard norske kroner, men hva skjer dersom du hadde prikket inn 5+2 rekke på det tidspunktet?

Hvor kommer Vikinglotto fra?

Norsk Tipping er de som håndterer storvinnere og først og fremst er det fest og moro når man vinner, men det handler også om å håndtere pengene best mulig når man først vinner dem. Norsk tipping tilbyr da gratis økonomisk veiledning for dem som vinner 2 millioner eller mer hvor det er Advokatfirmaet Brækhus som bistår Norsk Tipping som er en nøytral part i dette. Derimot så er 2 millioner litt mindre beløp enn en milliard og de som vinner de store premiene på flere hundre millioner. Brækhus mener at de har gode rutiner uansett hvor mye man vinner.

Vikinglotto for de som ikke vet det er et samarbeid mellom 10 land hvor for å vinne hovedpremien må du gjette riktig på 6 av  48 hovedtall og 1 av 5 vikingtall. Førstepremien går til den som har alt riktig, andre premien går til den som har 5+1 osv. Er det ingen som vinner, så overføres premien til neste uke hvor man da kan vinne et enda høyere beløp. Premiestørrelsen er da avhengig av spillet omsetning, men førstepremien er på minimum 3 millioner euro. Premiene utbetales rett til din bankkonto dersom beløpet er over 10 000 kroner, noe som er hyggelig å få inn på konto.

Hva er sannsynligheten for at jeg vinner?

Vinnersjanse er noe som er mer spennende. For å få riktig på 6 av 48 tall pluss et vikingtall av fem mulige så er det 1:61 millioner per rekke i sjanse. Vinnersjanse for andrepremien er 1:15 millioner per rekke. Antall deltakere eller omsetning vil ikke ha en påvirkning på vinnersjansen ettersom det er et spill av sannsynligheter.

Det er mange som spiller Vikinglotto disse dager, spesielt så har covid gjort at de som har mistet en jobb, har oftere begynt å spille Vikinglotto. Vi anbefaler alle å ha god spill vett og ta kontakt med profesjonelle dersom ting kommer ut av kontroll.

Hvordan moderne teknologi endrer spill-verden

Visste du at alle menneskene på jorda spilte brettspill før? Vel ja, kanskje ikke helt sant, men det er en viss sannhet i det også. Akkurat som verden har gått fremover, så har spillverden beveget seg over på nettet. Med store tilbydere av spill og økende popularitet, så har det vokst frem et helt nytt marked på nett – online gaming. Blant annet har kortspill blitt utrolig populært, og folk tjener penger på akkurat det. Ønsker du å vite mer om Poker så kan du lese deg opp på Poker Nyheter

Det klassiske spillet Poker

Det vi snakker om er nemlig Poker. Poker har vært et klassisk spill lenge. Helt siden James Bond og svimlende summer vunnet på bord, så har denne typen underholdning dratt til seg folk fra aldre kanter av verden. I dag, så finnes det mennesker som spiller profesjonell poker – og får betalt for det. Alt dette kan skyldes utviklingen av teknologi og tilgjengeligheten på spillet.

Et av de største popularitetshoppene til online poker har vært at det har blitt online. Tilbydere av poker vokser uke for uke og det reklameres stadig mer rundt det. Nye strategier vokser frem, yngre og yngre generasjoner begynner å bli smartere har gjort at populariteten har eksplodert. Men visste du har blockchain og krypto har gjort at poker igjen har økt sin popularitet?

Krypto påvirkning i online gambling

Før kunne vi kun forbinde krypto og blockchain med spekulasjon på finansmarkedene, men i de siste årene så har vi klart å finne frem ulike måter å bruke denne teknologien på – samtidig har vi fortsatt en lang vei å gå.

Krypto har blant annet gjort at kasinoer kan enklere betale ut penger og det er mer troverdig en vanlig bankoverføring. I tillegg til at krypto gjør betalinger enklere og smidigere, så har blockchain gjort poker både mer rettferdig og også sikrere.

I tillegg til at det gjør det enklere og sikrere, så har opplevelsen av online kasino og poker gjort noe helt nytt for spillerne. Disse dager kan studioer strømme live poker i HD kvalitet uten noe særlig problem. I tillegg til at 5G kommer til å dytte denne opplevelsen enda høyere for spillere. Under COVID-19 så merket vi akkurat dette. Etter at kasinoene stengte dørene, så måtte de fleste finner på alternative måter å tjene penger på. Og hvor tjener man penger hvis man lukker den fysiske butikken, jo, man må se på nettet. En strøm av store selskaper har i de seneste årene bidratt til at teknologien, kvaliteten og opplevelsen av online spilling blitt bedre. Virtuelle turneringer blir mer og mer brukt og man ser at de fysiske lokalene tjener mindre og mindre penger.

En av de nyeste nykommerne til denne teknologien er Metaverset. Nå de største selskapene som Meta (tidligere Facebook), Microsoft og mange flere kommer til å bevege seg over inn i virtuelle verdener, så er det bare fantasien som setter grenser for hvor langt dette kan gå. Under COVID så vi flere virtuelle konserter i Metaverset, så hvorfor kan vi ikke spille poker også?

Oppsummering

Hver dag som går så blir teknologien bedre for online spillere, noe som er gode nyheter for de som ikke ønsker å gå ut av døren. Kanskje du til og med nå fikk lyst til å lære mer om poker og mulighetene innenfor det. Eller kanskje du ønsker å vite mer om teknologien som finnes innenfor online gaming og gambling. Les mer om kortspill på https://kortspill.io/. Det vi i hvert fall trygt kan konkludere med er at det blir ikke kjedelig å se hvordan teknologien kommer til å utvikle seg de neste årene og hvor realistisk man klarer å få til spilling på nettet. Tross alt så er mange av de største selskapene i verden faktisk spill-selskaper.

Se film på eller via mobilen

Mikro mobil filmDet er vel de aller færreste av oss som ikke eier en mobiltelefon i dag. Og dette  hjelpemiddelet har vi med oss nesten uansett hvor vi er. Mange tror nesten at de ikke kan klare seg uten for en stund. Med den raske teknologiske utviklingen som foregår er det jo også stadig mer du kan bruke mobilen til. Med tanke på hvilke bruksegenskaper dagens smarttelefoner har i forhold til en avansert mobiltelefon for bare ti år siden, er det kanskje heller ikke så vanskelig å forstå at mange synes mobilen er mye av livet. Eller at de lett føler det sånn.

Mikro mobil film 1Det som var fint med mobilene da de ble allemannseie er det vel nesten ingen som legger vekt på i dag. Bruksmønsteret har endret seg i takt med utviklingen. Joda du kan fremdeles sende sms og mms. Du kan faktisk benytte den til å ringe også. Likevel er det som folk i hovedsak bruker sine smarttelefoner til datatrafikk. Og det foregår på mange måter. Holde seg oppdatert på nyheter, følge med på sosiale medier(SoMe) eller poste blogger og bilder på SoMe. Telefonene er etterhvert blitt så avanserte at de har gode kameraer for fotografering eller filming. Vi har tidligere kommet med noen gode råd i forbindelse med filming med mobiltelefonen. En annen ting som er blitt stadig mer populært er å se filmer på mobilen. Enten hele filmer, sportsbegivenheter, episoder av serier og filmsnutter på for eksempel YouTube. Selv i dag velger de fleste å benytte pc og koble den til en stor skjerm som på en tv når de skal se på noe via strømmetjenestene. Det er jo både enkelt og greit når man befinner seg hjemme og har tilgang til wifi og bredbånd.

Avspillingskvaliteten påvirker datamengden som lastes ned

TV og mobil koblet sammen for filmavspilling fra mobilenMen hva gjør man om man er avskåret fra dette? Jo da kan man benytte mobilen. Da kan du enten se på mobilen, eller bruke mobilen som et modem og få bildet opp på en større skjerm. Dette er et godt alternativ om du er på et sted hvor det ikke er installert internett. Med dagens 4G-nett er det raskt nok til slik bruk. Imidlertid skal du være klar over at dette krever en del data. Hvor mye som går med er det ikke noe fasitsvar på. Blant annet er det avhengig av hvordan de ulike tjenestene komprimerer originalfilene. Ikke minst er det avhengig av hvilken kvalitet du velger for avspillingen. En grei tommelfingerregel er at det går med omlag 1 GB per time hos strømmetjenestene. Dette gjelder om du velger høy og ikke maksimal kvalitet på avspillingen. Går du for såkalt full HD bruker du mer. Da kan du bruke en gigabyte på kun 20 minutter. Skulle du velge ubegrenset som kvalitetsvalg kan du risikere at du mottar i ultra HD. Da går gigabytene unna i et lynende tempo. Ofte er det ikke nødvendig å ha så høy kvalitet uansett, så pass på dette. Det kan jo være greit å ha litt ledig kapasitet til andre ting også.

Mange gode utviklere av nettspill

Rulett, stjerneskudd, automathjul med håndtak samt teksten online slotsHer i spalten har vi tidligere skrevet om hvor viktig det er å velge proffe utviklere av programvare. Vi har samtidig sett på implikasjonene av dette om man tråkker feil ved valg av utvikler. Enten om man skal kjøpe programvare eller om man faktisk skal betale for utvikling av ny programvare. For firmaer er dette dyrekjøpt erfaring om man velger feil. Det koster både tid og tapt salg som igjen påvirker bunnlinjen negativt. For en privatperson er det heller ikke særlig morsomt å investere i dårlig programvare. Det skaper både frustrasjon og koster ekstra med penger når det må kjøpes et bedre alternativ på softwarefronten.

Mobiltelefon, rødt banner og teksten Mobile online slotsVi har også vært inne på at en sektor som casinoindustrien på nett kjøper programvare av mange gode utviklere av spill. I begynnelsen var det gjerne utviklerne av spill som etablerte en del av nettcasinoene slik at de skulle få et marked for sine spill. Etterhvert som industrien har vokst har dette endret seg. I dag etableres casinoene av andre personer og aktører før de fyller casinoene med spill fra noen få eller en hel rekke leverandører og utviklere av onlinespill.

Mange store og dyktige svenske utviklere av casinospill

Svært mange av nettcasinoene henter i dag spillelisensen sin på Malta. I praksis innebærer det at serverne til casinoene rent fysisk befinner seg og blir driftet på Malta. Casinoene kan også hente lisenser andre steder som på Gibraltar, Curacao eller i Storbritannia, men iGaming er blitt en stor industri på øygruppen i Middelhavet så veldig mange lokaliserer seg der. I motsetning til i Norge hvor casinospill ikke er tillatt er det det i Sverige. Derfor er mange av spillutviklerne svenske selskaper. Om du synes det virker interessant å se på spillene fra noen av disse utviklerne, kan du oppsøke en nettside eller en guide til casino på nett for å finne ut mer. Siden casinospill er tillatt hos søta bror er også mange av nettcasinoene svenske. Mange av disse er populære hos nordmenn, for nordmenn kan spille på nettet siden serverne ikke befinner seg i Norge. Det er nemlig ikke forbudt å spille, men det er ikke tillatt å tilby casinospill fra Norge. Med unntak av Norsk Tipping som har monopol på dette. Når det kommer til tilbydere og utviklere av spill så er altså flere av de store aktørene svenske. En av dem er NetEnt. Opp igjennom årene har selskapet laget mange hundre spill for både pc, nettbrett og mobil. Det som selskapet er mest kjent for er sine såkalte Touch-spill med magisk grafikk. Kjente og kjære spill fra selskapet er blant annet Starburst, NRVNA, Gonzo’s Quest og jackpotautomaten Arabian Nights.

Farverike symboler og hjul på en spileautomat. Stjerner, diamanter og syvtallEn annen betydelig aktør fra Sverige er NextGen Gaming. Et selskap som ble grunnlagt så langt tilbake som i 1999. Altså midt i den største dot.com-boblen før tusenårsskiftet. Dette er altså et selskap som overlevde denne hypen og som har utviklet mange spill både for fysiske casinoer, men også for de store nettcasinoene LeoVegas og Unibet. Selskapet står blant annet bak spill som King Kong, Psycho og Golden. En tredje svensk aktør som har vært på markedet i over 10 år er NYX Interactive. Blant deres spill finner man Wild Toro og Taco Brothers. I tillegg har de utviklet spill med live dealers til bruk i et såkalt Live Casino.

Små og store spillutviklere samarbeider

Dinosaur mot rød bakgrunn i jungelen. Teksten jurassic Park online slotVi skal ikke gå inn på alle aktørene her. Til det er listen over selskaper alt for lang, og det kommer hele tiden nye aktører. Noe av det som både er spennende og konstruktivt i bransjen for casinospill, er at mange av de store aktørerne hjelper flere av de mindre nystartede selskapene. Dette skjer i form av at nyetableringene opererer under paraplyen til de større utviklerne. Utviklere som har bestemt seg for å gi de nystartede hjelp slik at de får en fot innenfor hos nettcasinoene. Der de store vet hva som selger, og har både teknologien, plattformene og den kunnskapen som skal til for å lage strømlinjeformede spill, tilfører de nye aktørene noe annet. De tilfører markedet nye ideer og perspektiv samtidig som de er villige til å prøve noe nytt. I tospann driver dette utviklingen og markedet fremover. Og trenden med at de store gir de små tilgang til distribusjon og plattformer gir spillere som spiller casino på nett mange spennende og gode nyheter. Et av selskapene som gjør dette er den britiske giganten Microgaming. Så godt som alle nettcasinoer benytter selskapet, men ved siden av å utvikle egne spill som Jurassic Park, Mega Moolah og Thunderstruck, sørger de altså for å hjelpe andre frem i den kritiske oppstartsfasen. Det fører til at man får mange nye spennende selskaper med fokus på ting som 3D, grafikk, HD, virtuelle spill, sport, eller tematikk som helter, film og så videre. Med andre ord er dette et samarbeid eller en symbiose som er bra for tilførslene av varierte og gode spill til nettcasinoene.