En anmeldelse av iPhone 14

Produsenten Apple har tatt markedet med storm siden de lanserte sin aller første iPhone. Hver ny modell skinner med nye funksjoner og nytt design, som er en av grunnene til at mange har holdt seg lojale iPhone brukere i årrekker. Nå er den siste modellen iPhone pro max 14 blitt lansert og det er nok ikke få som har latt seg friste. Derfor har vi testet iPhone 14, slik at du kan ta en informert vurdering på om dette er mobiltelefonen for deg.

Hva er nytt?

Iphone pro max 14 inneholder en av de kraftigste prosessorene Apple har utviklet hittil. Dette gjør at iPhone 14 er lynrask i sin utførelse av ulike kommandoer og har en skjerm med en usedvanlig god oppløsning. Den største forskjellen på iPhone pro max 14 sammenlignet med tidligere modeller er at denne mobilen har en 6,7 tommers Super Retina XDR-skjerm som gir uovertruffen kvalitet og klarhet. Det kan nesten føles som å ha en liten hjemmekino i lommen. Vi sier heller ikke nei takk til alle de lekre fargene som Apple tilbyr med denne modellen: gull, sølv, granitt og havblå.

Tåler en støyt

Å være slitesterk, tåle fall og ikke fort få riper er kanskje ikke det Apple sine mobiltelefoner er mest kjent for. Dette er derimot i endring med iPhone 14. Selvfølgelig er det viktig at du går til innkjøp av et iphone pro max 14 deksel, ettersom man aldri kan ta for godt vare på en mobiltelefon i toppklasse. Men, med sitt frontcover med keramisk skjold er iPhone pro max 14 faktisk hele fire ganger mer motstandsdyktig enn andre lignende mobiler. Dette gjør at du er bedre beskyttet mot skader og riper enn tidligere og kan være trygg på at din telefon holder lenge.

En flørt som holder ord

Som nevnt er iPhone 14 en lekker telefon som det er lett å la seg forføre av. Men, det er viktig å ikke la seg blende av utseende alene. I vår test har vi hatt fokus på hvilke funksjoner iPhone pro max 14 tilbyr og om den er anvendelig og passer for de fleste. Det første tegnet som taler om at iPhone 14 er en flørt som holder ord er den lange batteritiden. Vi brukte mobilen i lange perioder under vår test uten at batteriet ladet ut. Dette er et stort pluss i boken fra oss. Forbrukere i dag vil ikke bare ha en klar skjerm, men også en skjerm som varer og kan brukes hele dagen lang. Hvis vi setter dette i sammenheng med den nevnte motstandsdyktigheten til mobilen ser vi at iPhone 14 er et stødig og pålitelig valg.

Hva med kameraet?

Et godt kamera står høyt på prioriteringslisten hos de aller fleste når de skal kjøpe ny mobiltelefon. Da passer det bra at iPhone 14 er utstyrt med et system som har hele fem kamera. Dette innebærer at den har et ultravidevinkelobjektiv, et vanlig vidvinkelobjektiv og et teleobjektiv til fantastiske bilder. I tillegg kommer et superzoomobjektiv til nærbilder og en flygetidssensor til detaljerte dybdebilder. Med iPhone pro max 14 viser Apple at de har oppdatert sin kamerateknologi for å holde tritt med konkurrentene. Vi testet mobiltelefonens kamerafunksjoner både innendørs og utendørs, samt i sterkt sollys og skumring. Derfor kan vi konkludere med at dette er en telefon som kan gjøre enhver om til en entusiastisk hobbyfotograf.

Kan det bli bedre?

Vi opplever at iPhone 14 er en av de beste smarttelefonene på markedet, men det er noen funksjoner som kunne forbedres. Selv om telefonen tåler en støyt, har den dessverre ikke klart å oppnå offisiell vannavvisende klassifisering. Dette kunne gjort iPhone 14 til et uovertruffent alternativ da det gjelder holdbare mobiltelefoner, men det er altså fortsatt en liten vei å gå. Det andre vi biter oss merke i er at iPhone pro max 14 kun kommer med 128 GB eller 256 GB lagringsplass, uten mulighet for å sette inn minnekort. Dette gjør at du vil bli avhengig av skyløsninger for å kunne lagre alle dine bilder og videoer.

Bør du velge iPhone 14?

Etter vår test av iPhone 14 sitter vi igjen med inntrykket av at dette er en kraftfull mobiltelefon som klarer å balansere lekkert design med holdbare kvaliteter. For godt vante Apple entusiaster byr kanskje ikke iPhone pro max 14 på de store overraskelsene, men er heller en oppdatering av det kjente og kjære. Vi konkluderer med at Iphone 14 er en smarttelefon for deg som ønsker et pålitelig alternativ som kan gi glede i mange år framover.