Cisco

Vi har startet opp et samarbeid med det store selskapet Cisco og vi tenkte at vi kunne opplyse dere der ute om hva dette selskapet egentlig handler om. Mikrodaisy er utrolig fornøyde med å ha fått et samarbeid med Cisco da dette er faktisk ett av de aller største IT selskapene i hele verden. Derfor er det viktig for oss at du som fremtidig kunde hos oss eller kanskje en fremtidig IT konsulent vet alt du behøver å vite om nettopp dette selskapet.

cisco logo mikrodaisy IT

De tidligere årene hos Cisco

Selskapet ble grunnlagt tilbake i desember i 1984 av en mann som heter Leonard Bosack. Denne mannen hadde ansvaret for PCer på Stanford universiteti USA mens hans kone som heetr Sandy Lerner drev «Graduate School og Business» sine PCer, et perfekt par med andre ord. Selv om Cisco ble startet opp i 1984 ville Bosack sammen med Kirk Lougheed fortsette med sitt arbeid hos Stanford universitet hvor de skulle skape Cisco sitt første produkt.

Dette aller første produktet bestod faktisk av en eksakt kopi av Stanford sin egen «Blue Box» rouet i tillegg til en stjålen kopi av router programvare som også kom fra universitetet. Dette jobbet de med og det var dette produktet som skulle ble grunnlaget for Cisco OS. Når Stanford oppdaget dette var de selvsagt tvunget til å si opp sin stilling.

Historien bak logoen og navnet

Bosack og Lerner sammen med Richard Troiano og Greg Satz skulle sammen jobbe videre og det var dette som var Cisco sitt først team. Mens det var Bill Graves som var selskapets aller første CEO fra 1987 til 1988, etter dette var det John Morgridge som tok over stillingen.

Det er alltid en historie bak navnet til et selskap og dette er ingen unntak. Navnet Cisco er faktisk hentet fra byen San Francicso og det er fra denne samme byen at logoen har blitt hentet. Logoen skal nemlig vise de to tårnene som er på Golden Gate broen.

I 1990 var det mye forandringer som skulle finne sted for selskapet da Lerner fikk sparken og Bosack som var hennes mann dermed sa opp i protest. Sammen fikk de med seg 170 millioner dollar fra Cisco.