Det du bør vite om blockchain som nybegynner

Blockchain er en av de viktigste nyvinningene innenfor informasjonssikkerhet. Her vil du få innsikt i og lære om hva blockchain er, hvordan det fungerer, samt hvem som bruker det.

Hva er blockchain?

Blockchain er en distribuert database som lagrer informasjon om alle transaksjoner som har funnet sted i et nettverk. Dataene er strukturert i blokker, og hver blokk inneholder en referanse til den forrige blokken i kjeden, noe som gjør det umulig å endre dataene i ettertid. Blockchain-teknologi ble opprinnelig utviklet for Bitcoin-nettverket, men har siden blitt brukt til å bygge mange andre typer nettverk.

Hvordan kan du bruke blockchain til din fordel?

I blockchain-verdenen er det to hovedmåter å tjene penger på – enten ved å investere i en krypto eller ved å drive en cryptocurrency-lommebok. For å investere i krypto, trenger du ikke nødvendigvis å forstå hvordan blockchain fungerer. Dette er fordi du kun trenger å investere i en valuta som har potensial til å stige i verdi over tid. Hvis du tror at en bestemt kryptocurrency har et godt vekstpotensial, kan du kjøpe den og sitte på den til den stiger i verdi. Når den gjør det, kan du selge den og tjene penger.

Det finnes mange alternativer til blockchain, men hva er de beste?

Det finnes mange alternative plattformer å bygge blockchain-løsninger på, men ikke alle er like gode. Noen av de beste alternativene til blockchain inkluderer: ethereum og hyperledger fabric. Ethereum er en open source-plattform som gir utviklere muligheten til å bygge og deployere smarte kontrakter og decentraliserte applikasjoner. Plattformen har en rekke fordeler, inkludert støtte for et bredt spekter av programmeringsspråk og en robust infrastruktur.

Hyperledger Fabric er et open source-prosjekt fra Linux Foundation som brukes til å bygge enterprise-grade blockchain-løsninger. Plattformen har en rekke fordeler, inkludert fleksibilitet, skalérbarhet og sikkerhet. Den støtter også et bredt spekter av bruksområder, fra handel til finans.