Vikinglotto – Et programvare uten like

Vikinglotto har vært et spill mange nordmenn har blitt glad i. Det er da kanskje ikke rart å høre da at det er flest nordmenn som spiller Vikinglotto. Hvis du ikke visste det fra før av, så er Norge ikke det eneste landet som har vikinglotto, men det er faktisk 10 land total som spiller om å vinne førstepremien av dette jevne spillet som for det meste handler om flaks.

I juli 2022 så passerte vikinglotto premien over 1 milliard norske kroner, men hva skjer dersom du hadde prikket inn 5+2 rekke på det tidspunktet?

Hvor kommer Vikinglotto fra?

Norsk Tipping er de som håndterer storvinnere og først og fremst er det fest og moro når man vinner, men det handler også om å håndtere pengene best mulig når man først vinner dem. Norsk tipping tilbyr da gratis økonomisk veiledning for dem som vinner 2 millioner eller mer hvor det er Advokatfirmaet Brækhus som bistår Norsk Tipping som er en nøytral part i dette. Derimot så er 2 millioner litt mindre beløp enn en milliard og de som vinner de store premiene på flere hundre millioner. Brækhus mener at de har gode rutiner uansett hvor mye man vinner.

Vikinglotto for de som ikke vet det er et samarbeid mellom 10 land hvor for å vinne hovedpremien må du gjette riktig på 6 av  48 hovedtall og 1 av 5 vikingtall. Førstepremien går til den som har alt riktig, andre premien går til den som har 5+1 osv. Er det ingen som vinner, så overføres premien til neste uke hvor man da kan vinne et enda høyere beløp. Premiestørrelsen er da avhengig av spillet omsetning, men førstepremien er på minimum 3 millioner euro. Premiene utbetales rett til din bankkonto dersom beløpet er over 10 000 kroner, noe som er hyggelig å få inn på konto.

Hva er sannsynligheten for at jeg vinner?

Vinnersjanse er noe som er mer spennende. For å få riktig på 6 av 48 tall pluss et vikingtall av fem mulige så er det 1:61 millioner per rekke i sjanse. Vinnersjanse for andrepremien er 1:15 millioner per rekke. Antall deltakere eller omsetning vil ikke ha en påvirkning på vinnersjansen ettersom det er et spill av sannsynligheter.

Det er mange som spiller Vikinglotto disse dager, spesielt så har covid gjort at de som har mistet en jobb, har oftere begynt å spille Vikinglotto. Vi anbefaler alle å ha god spill vett og ta kontakt med profesjonelle dersom ting kommer ut av kontroll.