Hva skal man vektlegge ved valg av drone?

Mikro dronetipsTidligere var det radiostyrte biler, båter og fly man hadde det moro med. Nå virker det nesten som det er droner som har overtatt. Om de kanskje ikke helt er blitt den nye farsotten, så er det ikke til å legge på skjul på at droner er blitt stadig mer populært. Bruksområdene er også ganske så varierte. Enkelte nettbutikker ønsker å benytte dem til å levere varer. Mange eiendomsmeglere bruker dem til boligannonser, og mange privatpersoner bruker dem til å ta både bilder og videoer fra oven.

Mikro dronetips1Droner kommer i mange størrelser og prisklasser. Og det er ikke nødvendigvis slik at jo større jo bedre. Og det er heller ingen gylden regel at jo dyrere desto bedre. For de aller fleste kjøpes de for å ta private bilder og filmer. I denne artikkelen vil vi komme med noen få enkle momenter det er greit å legge vekt på ved anskaffelse av en drone. For det første er det greit å forsikre seg om at dronen du kjøper faktisk er lovlig. Det er ikke nødvendigvis sikkert. Det er klare regler for dette, men frem til nå har spesielt mange nettbutikker solgt droner som ikke har hatt godtkjent-stempelet. Før du letter med din nyervervelse er det også greit å vite hvilke regler som faktisk gjelder for droner.

Egenskaper det må fokuseres på ved valg av drone

Mikro dronetips2Ved valg av drone er det viktig å se på flyegenskaper, kvaliteten på kameraet og ikke minst flytid i forhold til ladetid. Utformingen av fjernkontrollen er også viktig. Flyveegenskaper er viktg. Man skulle kanskje tro at de større dronene er bedre enn de små, men det stemmer ikke nødvendigvis. Det er viktig at dronene lystrer og er lette å styre og manøvrere. Hvor stabile de er i vind og om de klarer å fly fremover i motvind er også noe man må legge vekt på. Er dronene stabile gir de også best resultat i form av både bilder og filmsnutter. Det er også viktig at kameraene er av så god kvalitet at både bilder og filmer blir av gode. Kameraene kan være fullt integrert og fastmontert i dronen, mens de på andre må festes fast. For noen kameraer må det kjøpes et micro SD-kort for å kunne ta opp video. Andre har ikke spor for dette og da må et actionkamera festes til enheten om man ønsker å spille inn en videofilm.

Når det kommer til ladetid er dette meget avgjørende. De fleste dronene har relativt begrenset flyvetid før batteriet må lades igjen. Derfor lønner det seg å ha flere batterier, for ladingen tar tid. Fokuser på hvor mye tid med moro man får for hvert lademinutt. Noen droner lades med micro USB-kabel som plugges inn i selve enheten. Det fine med dette er at man ikke behøver å ta ut batteriet for lading. Flyvetiden vil også bli påvirket av vindforholdene, hvor aggressivt man flyr etc. Mange droner har en flytid på mellom 7 og 10 minutter, før det må lades. Ladetiden vil da ligge fra 30 til 45 minutter. Imidlertid finnes det også batterier som må lades i hele 200 minutter for å gi en flytid på 7 minutter.

Mikro dronetips3Hva fjernkontroller angår er det også viktig å se litt på disse før man kjøper dronen. Noen fjernkontroller har integrert skjerm. Det er et pluss. Da kan du se det samme som dronen. Gode dedikerte knapper som gjør det enkelt å ta bilder og starte og stoppe videoopptak er også viktig. Det samme gjelder knappene for styringen av dronen. Viktig er det også at fjernkontrollen har en form og størrelse som er godt tilpasseet hendene til et voksent menneske. Ellers kan det bli litt slitsomt med en anstrengt håndstilling.

Tar man hensyn til disse momentene ved kjøp av drone kan man få et godt produkt til en grei pris. Da er det bare å oppdatere seg på reglene, starte dronen, lette og fly avgårde på jakt etter gode motiver for bilde og video.