Digitale verktøy som gjør kommunikasjon på kontoret lettere

I 2016 foregår nesten alt av arbeid og kommunikasjon gjennom teknologiske enheter, men mange arbeidsplasser sliter med å finne et kommunikasjonsverktøy hvor all kommunikasjon foregår på et sted — og hvor informasjon blir kommunisert ut på en mest mulig effektiv måte. Det finnes flust av ulike digitale kommunikasjonskanaler tilgjengelig, utfordringen er å finne det verktøyet eller applikasjonen som fungerer best for din bedrift. Under har vi samlet en liste over de beste applikasjonene med formål med å muliggjøre digital kommunikasjon på en arbeidsplass. 

skype, logo, mikrodaisySkype

Skype er nok mest kjent for nordmenn som en applikasjon som brukes til å kommunisere med kjente og kjære som bor langt borte, men dette er også en applikasjon som passer ypperlig på en arbeidsplass. For Skype har en tilleggsfunksjon som muliggjør privat chat mellom to personer, men man kan også kreere chat-grupper hvor hele firmaet eller team kan ha egne private samtaler via Skype. Mange internettselskaper har Skype som sitt hovedverktøy i all kommunikasjon, og har utradert de sedvanlige fasttelefonene man før fant på kontorer. Dette er også et ypperlig verktøy for kommunikasjon med partnere, agenter eller andre samarbeidspartnere som kanskje befinner seg i andre land.

+ Man kan dele filer og bilder

+ Kan ringe og chatte med alle som har samme applikasjon

÷ Vanskelig å søke opp i tidligere samtaler

÷ Har av og til «startproblemer» og flere rapporterer om at programmet av og til krasjer

slack, logo, mikrodaisySlack

Slack tilbyr de samme verktøyene og metodene for kommunikasjon, med unntak av at man kan ringe og ha videoanrop. Slack har som formål og erstatte alle tungvinte kommunikasjonskanaler, deriblant e-postkommunikasjon. På denne applikasjonen kan man søke opp gamle samtaler, dele filer, videoer, bilder og store mapper sømløst, og man kan koble Slack til andre eksisterende verktøy som RSS, Google Drive, Dropbox, Google Hangouts, Twitter og Github. Man kan også inkludere andre applikasjoner, noe som gjør at Slack blir en av de mektigste verktøyene for kommunikasjon på en arbeidsplass. Slack muliggjør også muligheten for å differensiere chat-grupper og chatter mellom enkeltpersoner.

+ Kan koble inn en rekke andre eksisterende verktøy og applikasjoner

+ Gruppe-chat fungerer ypperlig

÷ Ingen mulighet til å bruke videoanrop

trello, logo, mikrodaisyTrello

Trello er ingen chat-tjeneste, men det lønner seg å nevne dette verktøyet allikevel. Dette er et nettbasert verktøy for prosjektledelse, og fungerer slik at man får opp en nettside hvor flere rader med informasjon dukker opp. På forsiden vil man kunne velge hvilket prosjekt man skal klikke seg inn på, og man vil deretter få en god oversikt over hvordan ulike prosjekter i firmaet går — og hvilken framgang man har fått. På denne måten kan webutviklere, webdesignere, ledelse og andre involverte raskt få innsikt i hva som mangler for å ferdigstille prosjektet. Trello fungerer ypperlig i spesielt kreative bedrifter, siden dette er et visuelt verktøy.

Perfekt for prosjektledelse

Gjør samarbeid til noe gøy

÷ Ikke et program for chat eller annen form for direktekommunikasjon