Se film på eller via mobilen

Mikro mobil filmDet er vel de aller færreste av oss som ikke eier en mobiltelefon i dag. Og dette  hjelpemiddelet har vi med oss nesten uansett hvor vi er. Mange tror nesten at de ikke kan klare seg uten for en stund. Med den raske teknologiske utviklingen som foregår er det jo også stadig mer du kan bruke mobilen til. Med tanke på hvilke bruksegenskaper dagens smarttelefoner har i forhold til en avansert mobiltelefon for bare ti år siden, er det kanskje heller ikke så vanskelig å forstå at mange synes mobilen er mye av livet. Eller at de lett føler det sånn.

Mikro mobil film 1Det som var fint med mobilene da de ble allemannseie er det vel nesten ingen som legger vekt på i dag. Bruksmønsteret har endret seg i takt med utviklingen. Joda du kan fremdeles sende sms og mms. Du kan faktisk benytte den til å ringe også. Likevel er det som folk i hovedsak bruker sine smarttelefoner til datatrafikk. Og det foregår på mange måter. Holde seg oppdatert på nyheter, følge med på sosiale medier(SoMe) eller poste blogger og bilder på SoMe. Telefonene er etterhvert blitt så avanserte at de har gode kameraer for fotografering eller filming. Vi har tidligere kommet med noen gode råd i forbindelse med filming med mobiltelefonen. En annen ting som er blitt stadig mer populært er å se filmer på mobilen. Enten hele filmer, sportsbegivenheter, episoder av serier og filmsnutter på for eksempel YouTube. Selv i dag velger de fleste å benytte pc og koble den til en stor skjerm som på en tv når de skal se på noe via strømmetjenestene. Det er jo både enkelt og greit når man befinner seg hjemme og har tilgang til wifi og bredbånd.

Avspillingskvaliteten påvirker datamengden som lastes ned

TV og mobil koblet sammen for filmavspilling fra mobilenMen hva gjør man om man er avskåret fra dette? Jo da kan man benytte mobilen. Da kan du enten se på mobilen, eller bruke mobilen som et modem og få bildet opp på en større skjerm. Dette er et godt alternativ om du er på et sted hvor det ikke er installert internett. Med dagens 4G-nett er det raskt nok til slik bruk. Imidlertid skal du være klar over at dette krever en del data. Hvor mye som går med er det ikke noe fasitsvar på. Blant annet er det avhengig av hvordan de ulike tjenestene komprimerer originalfilene. Ikke minst er det avhengig av hvilken kvalitet du velger for avspillingen. En grei tommelfingerregel er at det går med omlag 1 GB per time hos strømmetjenestene. Dette gjelder om du velger høy og ikke maksimal kvalitet på avspillingen. Går du for såkalt full HD bruker du mer. Da kan du bruke en gigabyte på kun 20 minutter. Skulle du velge ubegrenset som kvalitetsvalg kan du risikere at du mottar i ultra HD. Da går gigabytene unna i et lynende tempo. Ofte er det ikke nødvendig å ha så høy kvalitet uansett, så pass på dette. Det kan jo være greit å ha litt ledig kapasitet til andre ting også.